ULKO-OVETEristävyyttä, kestävyyttä, näyttävyyttä

Lämpökatkaistut ulko-ovet valmistamme Thermo 74 ovijärjestelmästä. Järjestelmä takaa ovelle hyvän lämmöneristyskyvyn lisäksi erinomaisen ääneneristävyyden sekä ilman- ja vedenpitävyyden. Pulverimaalattu alumiiniulko-ovi kestää muuttumattomana vuodesta toiseen.

Ulko-ovien käyttökohteita ovat mm.:

  • liiketilojen ja koulujen ulko-ovet
  • kerrostalojen ulko-ovet
  • asuintalojen alumiini-ikkunaovet
  • ulkopalo-ovet, myös lasipalo-ovet

Lisätietoa ulko-ovistamme

Ulko-ovissa käytämme 74 mm vahvaa lämpökatkaistua ovijärjestelmää. Järjestelmään löytyy runsaasti toiminnallisia vaihtoehtoja. Ovi voi olla esimerkiksi yksi- tai kaksilehtinen, se voi aueta joko sisään- tai ulospäin. Oviin voidaan yhdistellä pielirakenteita tai ovi voidaan liittää Alutec ikkunaan tai lasiseinään. Mikäli ovi liittyy ulkoilmasta suoraan huonetilaan, suosittelemme ikkunaoviamme. Ikkunaovilla saadaan aikaan paras tiiveys ja lämmöneristys. Voimme valmistaa myös kiinteän ikkunan lämpöarvon omaavia ikkunaovia, jotka toimivat taitto-ovena jolloin esim. lasihuoneen yksi seinämä voidaan avata. Jokainen ovemme valmistetaan yksilöllisesti toivomusten ja mittojen mukaan. Järjestelmä soveltuu 1k-, 2k- tai 3k- laseille. Ovet pintakäsitellään aina anodisoimalla tai pulverimaalaamalla.

Suunnittelija voi vaikuttaa itse oven designiin, sillä rakenne mahdollistaa huullosprofiilien ja lasilistojen muotoilun. Oven profiilit voidaan käsitellä ulko- ja sisäpinnoiltaan erivärisiksi. Ovijärjestelmällä voidaan toteuttaa myös E60, EI30 ja EI60 osastoivat ovet.

Järjestelmän profiilit eristävät kylmän ulkoilman tehokkaasti sisätiloista. Profiilien pinnat ovat kylminä talvipäivinäkin normaalissa huonelämpötilassa niin lämpimät, että ne eivät aiheuta vedon tunnetta. Ovessa on vakiona kaksinkertaiset integroidut huullokset ja tiivisteet. Ovet voidaan varustaa vaihdettavilla huullosprofiileilla. Ilman- ja sateenpitävyys on tärkeää oven profiilisaumoissa ja liittymissä. Sisäpuolen lasitustiiviste on paksu eristäen lasin reuna-alueen ja tiivistäen kyntetilan, jolloin sitä ei tarvitse erikseen saumata. Asuinhuoneiston ulko-ovessa tulee aina olla heloissa monipistelukitus ja kolme saranaa oven tiiveyden varmistamiseksi.

Lasitustiivisteissä on matalat reunat jolloin valoaukko on mahdollisimman suuri. Umpiosien mustat kumitiivisteet ovat lähes näkymättömät, jota suunnittelijat ovat toivoneet pitkään. Jotta ovesta saadaan mahdollisimman tukeva, profiilit jiirataan ja liitetään toisiinsa kulmaliitoskappaleilla ja ruuvikiinnityksellä jolloin jonkin oven osan vaurioituessa voidaan vain vaurioitunut osa vaihtaa. Ovensulkijat, saranat ja painikkeet asennetaan aina kuormaa jakavilla heloilla.

Ovijärjestelmän profiilivalikoima sisältää vakio-oviprofiilin lisäksi leveämmän oviprofiilin eli moduuliprofiilin, johon mahtuu erikoislukko ja kulunvalvontalaitteita. Ovet voivat olla ulos- tai sisäänaukeavia.

Alutec tarjoamia tuotteita ovat mm. parvekekaiteet, alumiiniovet ja alumiini-ikkunat        designed by visible image 2006