Turvallista asumista

Kaide tulee rakentaa, kun putoamiskorkeus ylittää 500 mm ja putoamisen tai harhaan astumisen vaara on olemassa. Kaiteen tulee olla turvallinen ja tarkoitukseensa soveltuva. Kaide voi olla suojakaide tai avokaide.

Oleskelukuorman I katsotaan esiintyvän tiloissa, joiden käyttö edellyttää asumista tai kuormituksen kannalta asumiseen verrattavaa käyttötapaa. Tällaisia tiloja ovat esimerkiksi asunnot, sairaaloiden potilashuoneet, majoitusliikkeiden vierashuoneet sekä niiden aputilat, joihin luetaan myös asuinhuoneistojen säilytystilat.

Monipuolinen rakenne

Alutec-parvekekaidejärjestelmän verhousmateriaali voidaan sijoittaa kaidetolppien ulkopuolelle, sisäpuolelle tai keskelle. Integroidut käsijohteet toimivat lasituksen alakiskona, mikä parantaa näkymää parvekkeelta. Alutec-parvekekaiteisiin on saatavilla useita eri profiilivaihtoehtoja, kuten erilaisia käsijohteita. Tarvittaessa suunnittelemme myös kokonaan uuden käsijohteen yhteistyössä arkkitehdin kanssa, jolloin suunnittelijan näkemys kohteen yleisilmeestä säilyy. Haluttaessa lähetämme arkkitehdeille kaidemalliston dwg-tiedostona suunnittelun tueksi.

Alutec-parvekekaiteet on testattu on testattu Leipziger Institut für Bauphysik -testi-instituutissa saksalaisen TRAV-turvamääräysten mukaisesti. Parvekekaiteet kiinnitetään turvallisilla ja tukevilla joko alumiinisilla tai RST-kiinnikkeillä, jotka on CE-merkitty. Kaiteiden verhoilussa käytetään joko laminoituja laseja tai rakennuslevyjä. Kaidelasien ja -levyjen lujuusominaisuudet tarkistetaan jokaisessa kohteessa erikseen.

F2 Suomen rakentamismääräyskokoelma: Rakennuksen käyttöturvallisuus


Parvekekaiteet

Tutustu viranomaismääräyksiin ja parvekekaiteiden rakenteisiin.
 

Lisätietoa parvekekaiteista

Ota yhteyttä tästä

Selaa tuotekatalogia